Adatközpontjaink

Budapesten 4 helyen vagyunk jelen, és ennek köszönhetően optikai kapcsolatokkal össze vagyunk kötve a világ legnagyobb gerinchálózataival. Emellett közvetlen kapcsolataink a Magyarországi internet szolgáltatókkal biztosítják a hazai internet forgalom megbízhatóságát.

Külföldön több országban megtalálhatók vagyunk, így Szerbiában, Nagy Britanniában, az Amerikai Egyesült államokban, Belizeben és Urugayban is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Több féle lehetőséggel rendelkezünk, A Tier-2 -es szervertermünk kedvezőbb árak mellett kielégíti a költségérzékeny ügyfeleink igényeit. A Tier-4 -es V188 adatközpont teljes redundanciával a csúcsot jelképezi és az igényes megoldások otthona.

Juniper MX960 Core Router-re alapozzuk szolgáltatásunkat amelyeket számos Cisco Nexus Switch egészít ki. Többszörös 10Gbps kapcsolattal rendelkezünk a legnagyobb külföldi és hazai szolgáltatók felé. Mind az IPV4 és az IPV6 is rendelkezésre áll.


Zay DC, Zay utca 3, Budapest. Tier-2

          
V188 DC, Váci út 188, Budapest. Tier-4

BIX DC, Victor Hugo utca 18-22, Budapest. Tier-2


Mi is az a kolokáció vagy szerver hoszting?

A kolokáció kialakításához az ügyfélnek saját tulajdonú fizikai szerverrel kell rendelkeznie. Az ügyfél nem bérel szervert a hosting szolgáltatótól; inkább csak helyet bérel, mintha egy bérelhető raktározó társaságnál lenne. Az ügyfél a kiszolgálót fizikailag továbbítja az elhelyezés-tárhely-szolgáltató üzleti helyére, általában egy adatközpontba. Az ügyfél csak helyet bérel az adatközpontban, de fenntartja a szerver összes hardver- és szoftverbeállításának tulajdonjogát és irányítását. Az elhelyezés-tárhely-szolgáltató csapatával való kommunikáció révén az ügyfél gyorsan változtathat olyan funkciókat, mint például a sávszélesség és a rackspace, hogy megfeleljen az üzleti igényeinek.

A legfontosabb ok, amiért a legtöbb vállalat a kolokációs hostingot választja az általuk nyújtott biztonság. Noha sok korábbi kolokációs felhasználó a könnyű használat, a végtelen erőforrások és a versenyképes árazás miatt “felhőbe” költözött, vannak olyan dolgok, amelyekhez a felhő (cloud) szolgáltatás nem ideális, mégpedig a biztonság és az ellenőrzés szintje.

Az EU rendelkezései szerint a cégek ügyfél adatokat csak az EU-ban lévő szervereken tárolhatnak és ezt sok nagy cloud szolgáltató nem, vagy csak részlegesen tudja teljesíteni.A kolokáció további előnyei

A kolokáció segítségével a kis- és közepes méretű vállalkozások ésszerű megoldást tudnak alkalmazni a vállalati szintű hostolási képességeknek a megosztott tárhely-környezet és a helyszíni támogatás révén. Ez lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy meglehetősen magas technológiai pályán játsszon, ugyanúgy mint a nagy multinacionális cégek.

További előnyök a következők:

Nagy sávszélesség és alacsony késleltetés: A szerver csatlakoztatva van a colocation hosting szolgáltató hálózatához, így hozzáférést biztosítva az ipari erősségű internet kapcsolathoz. Ezenkívül további csatlakozási lehetőségekhez szerződést köthet más szolgáltatókkal is akik jelen vannak az adatközpontban.

Korlátlan teljesítmény: Egyetlen megoldás sem 100% -ban kockázatmentes, de a szerver biztonságát az irodájából áthelyezi egy olyan helyre, amely többek között az áramkiesés megakadályozására épült. A colocation hosting létesítmény hozzáférést biztosít állandó tápellátáshoz, szünetmentes tápegységekhez és generátorokhoz.

Helyszíni megfigyelés: A legtöbb adatközpont biztonsági szakembereket vagy támogató technikusokat foglalkoztat, akik a helyiségeket napi 24 órában, heti 7 napon és évente 365 napon felügyelik jogosulatlan látogatók számára. Ők ellenőrzik, ki férhet hozzá az adatközponthoz.

Fejlett klímavezérlő rendszerek: Az optimális hatékonyságú kiszolgálók tökéletes hőmérsékleti és páratartalmú követelmények fenntartását igénylik. A colocation hosting létesítmény testreszabott klímaberendezéssel van ellátva, amely lehetővé teszi az adatközpontok vezetõinek az ideális környezeti feltételek megfelelõ fenntartását.

A berendezések élő monitorozása: Egy tipikus irodában az első jelzés, hogy a hardver karbantartására, frissítésére vagy cseréjére van szükség, az amikor valami meghibásodik. Ez lelassítja vagy leállítja a munkát és gondokat okozhat. A colocation hosting segítségével az informatikai szakemberek folyamatosan figyelik az Ön berendezéseit annak biztosítása érdekében, hogy az optimálisan működjön.

Managelt szolgáltatási lehetőség: Saját telephelyén szervereit szerződéses IT-személy, részmunkaidőben dolgozó munkavállaló vagy teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazott kezelheti, aki további kolségeket jelent cégének.

A managelt szolgáltatásaink igénybevételével a mi munkatársaink tartják karban az Ön szervereit, így az nem igyényel IT szakembert az Önök részéről.
Igény esetén a tetőre antennák is elhelyezhetők. Kérjük erről érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál.

A Budapesti optikai hálózatunk átöleli a legfontosabb adatközpontokat így tudjuk biztosítani a legjobb hazai és külföldi kapcsolatokat.

Esetleg külföldi adatközpotban szeretné elhelyezni szervereit?
Erre is van megoldás!


Kérjük lépjen velünk kapcsolatba az egyedi ajánlatért!

Milyen Data Center típusok léteznek?


Az adatközpontok szintjei hatékonyan leírják az üzleti adatközpontokban felhasznált infrastruktúra-összetevőket. Noha a 4. szintű adatközpont összetettebb, mint az 1. szintű adatközpont, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legmegfelelőbb az üzleti igényekhez. Noha az 1. szintű infrastruktúrába történő befektetés kockázatot jelenthet az üzlet számára, a 4. szintű infrastruktúra túlbefektetés lehet.

Tier 1: Az 1. szintű adatközpontnak egyetlen útja van az energiaellátáshoz és a hűtéshez, és kevés, ha van, redundáns és tartalék alkatrészek. A várható üzemideje 99,671% (évente 28,8 óra leállás).

Tier 2: A 2. szintű adatközpontnak egyetlen útja van az energiaellátáshoz és a hűtéshez, valamint néhány redundáns és biztonsági mentési komponenshez. A várható üzemideje 99,741% (évente 22 óra állásidő).

Tier 3: A 3. szintű adatközpont több útvonalat tartalmaz az energiaellátáshoz és a hűtéshez, valamint a rendszereken működnek a frissítés és karbantartás anélkül, hogy offline módba tennék. Várható üzemideje 99,982% (évente 1,6 óra leállás).

Tier 4: A Tier 4 adatközpont úgy lett felépítve, hogy teljesen hibatűrő legyen, és minden komponens számára redundáns. A várható üzemideje 99,995% (évente 26,3 perc leállás).